Bart Vreugdenhil

Ik ben 21 jaar, afkomstig uit het Brabantse Veldhoven. Na een aantal jaren in diverse ploegen in diverse uithoeken van het land getraind te hebben, ben ik dit jaar terecht gekomen bij Peter en Ilona.
Vorig seizoen was mijn eerste seizoen bij de senioren. De overgang verliep verrassend goed, getuige mijn plaatsing voor het NK Allround in een uitverkocht Thialf. Hoewel dat een fantastische ervaring was, reed ik dat weekend niet mijn beste toernooi. Daarom ligt het ook voor de hand dat dit seizoen het NK Allround één van mijn twee hoofddoelen is. Van 20 tot en met 22 januari wil ik me daar van mijn allerbeste kant laten zien. Het andere hoogtepunt volgt kort daarna: de Winteruniversiade in Kazachstan, oftewel de Olympische Studentenspelen. Er is één onderdeel waar ik specifiek mijn zinnen op heb gezet, namelijk de ploegenachtervolging. Na de 4e plaats op het WK voor studenten vorig jaar neem ik geen genoegen met minder dan brons.
Mijn doelen zijn echter niet alleen uit te drukken in resultaten. Door schade en schande wijs geworden, heb ik de laatste jaren geleerd om te relativeren en vooral zoveel mogelijk te genieten van de weg die ik bewandel. Je schaatst het hardst als je lekker in je vel zit, dus het is van gigantisch belang dat we met de hele ploeg plezier hebben. Niet alleen in de training, maar ook van elkaar. De resultaten volgen dan vanzelf.