Roza Blokker

Voor mij is het dit jaar vooral belangrijk om weer fit te worden. Als sporter zoek ik iedere training de grens op, zodat ik van iedere training beter word. Als je steeds rondom die grens traint, soms erboven, soms eronder, dan kun je die grenzen verleggen. Maar die grens is lastig te bepalen en soms ga ik te ver er overheen. Soms vergeet ik dat omstandigheden buiten het schaatsen om ook invloed hebben op mijn fitheid. Daardoor ben ik vorig jaar echt te ver over die grens gegaan en raakte ik overbelast. Afgelopen zomer heb ik de trainingen rustig opgebouwd, langzaamaan kom ik weer in de buurt van de fysieke fitheid die ik had. In de tussentijd heb ik veel wedstrijdervaring opgedaan, heb ik veel aan mijn techniek gewerkt en ben mentaal sterker geworden.
We zullen zien waar het dit seizoen op uit gaat komen. Ik hoop weer het NK Allround mee te mogen maken, een afstand bij de NK Afstanden te mogen rijden en me verder te ontwikkelen op alle vlakken. Een podiumplek bij de KPN marathon Cup staat ook nog steeds op mijn verlanglijstje. Maar het belangrijkste is dat ik helemaal fit word zodat ik volgende jaren kan laten zien wat ik echt waard ben.

Het mooie aan deze ploeg is dat we allemaal verschillend zijn, maar dat we elkaar respecteren en van elkaar kunnen en willen leren. Ongeacht de leeftijd. Ik scheel vaak 4,5 of 6 jaar met ploeggenoten. Maar dat gevoel krijg ik helemaal niet. Kwaliteiten worden erkend en gewaardeerd, eigenaardigheden worden geaccepteerd en aan ontwikkelingspunten wordt gewerkt. We maken onszelf en elkaar beter, waardoor het hele team vooruitgaat. Technisch, fysiek en mentaal.

Naast het schaatsen werk ik 2 dagen per week bij mijn oom en tante op de Jachthaven van Uitgeest en de MeerParel. Op de jachthaven staat een recreatiepark met ruim 100 woningen die wij voor een groot deel verhuren. Ik beman hier samen met een collega de receptie. Ik ontvang gasten, doe de administratie en wat boekhouding. Het is een gezellig bedrijf en ik krijg hier veel vrijheid, flexibiliteit en steun om mijn sport te bedrijven.