Luc Heine

Hallo en welkom op mijn pagina, de pagina van Luc Heine. Leuk dat jullie dit stukje tekst lezen, ik hoop dat jullie wat meer over mij te weten komen.

Na eerst het sportgeluk op het voetbalveld gezocht te hebben kwam ik er op mijn twaalfde achter dat ik beter vooruit kwam op ijs dan op gras. Niet gek, aangezien mijn moeder altijd al geschaatst heeft en zo ook mijn vader heeft aangestoken met dat besmettelijke virus. Ook ik raakte bezeten van deze sport en ben begonnen met trainen bij de gezellige ijsclub Kees Jongert in Beverwijk. In het begin dacht ik altijd net zo te schaatsen als Erben Wennemars. “Je moet schaatsen Erben, niet rennen” riepen wij altijd naar de televisie wanneer Mart Smeets in zijn kersttrui verslag zat te doen van de wedstrijden. Nu, zo’n zeven jaar later is het niet alleen maar kijken naar de schaatstoppers maar ook zo dicht mogelijk in de buurt komen van hun tijden.

Dit ga ik proberen te doen in het schaatspak van Team Beyond, een ploeg die op professionele wijze het maximale uit sporters probeert te halen. Ik heb het volle vertrouwen dat deze winter een hele mooie gaat worden. Wie weet kom ook ik dit jaar met mijn knappe kop op televisie zodat andere kleine jongetjes naar de televisie kunnen schreeuwen en zo ook geïnfecteerd raken met het schaatsvirus. Daar draait het uiteindelijk om, mensen inspireren en motiveren.

Luc Heine, een naam die veel mensen hopelijk nooit meer zullen vergeten.