Robin van Leeuwen

Ik was 7, lang geleden, en ging met een vriendinnetje mee op kunstschaatsles op de ijsbaan in Haarlem. Destijds nog onoverdekt. Kunstrijden vind ik niks. Ik wees naar de buitenbaan en zei: “ik wil racen op de ‘grote’ baan (red. 400m), daar”. Het jaar daarna begon ik met langebaanschaatsen bij Winterkoninkje en mocht ik wedstrijden gaan rijden bij de club (IJsclub Haarlem). Ik kwam al snel in de selectie van de club. Daarnaast deed ik het VWO, stond ik drie keer per week op het hockeyveld en deed ik tussendoor ook aan ballet. Allemaal omdat ik het leuk vond om te sporten en actief te zijn!

Op mijn 16e mocht ik gaan schaatsen bij de Baanselectie van Haarlem. Een enorme stap en ik ben toen direct gestopt met hockey. Ik moest toch echt keuzes maken. Ik heb daar drie ontzettend mooie jaren gehad en met veel plezier geschaatst. Vanaf toen heb ik deelgenomen aan alle NK’s voor Junioren, met een top vijf klassering als hoogtepunt. In de jaren dat ik schaats, heb ik veel geleerd; geleerd wat echt trainen is, leven voor de sport en prioriteiten stellen.

Vorig jaar ben ik in de ploeg van Peter en Ilona gekomen. Ik heb het erg goed naar mijn zin en heb goede trainingsmaatjes om mij heen. Ik wil mijzelf de komende jaren op alle gebieden goed ontwikkelen en zo na te streven om meet te kunnen doen op het hoogste niveau bij de senioren. Dit vanaf volgend jaar hopelijk naast een studie Geneeskunde…